deskundige realisatie
stappenplan downloaden

Project realisatie.

De zonnepanelen 

Het aantal zonnepanelen en de ligging wordt bepaald aan de hand van het beschikbaar dakoppervlak, constructieve draagkracht, capaciteit van de aansluiting, toegekende SDE subsidie en zon-instraling. Voor ieder project moet er afzonderlijk een berekening gemaakt worden voor een zuid of oost-west georiënteerd systeem.

Sunlogic adviseert uitsluitend Tier 1 Zonnepanelen (Bloomberg certificering), welke maximale zekerheid bieden omtrent langdurige prestaties en garanties. 

Project realisatie.

De onderconstructie 

De onderconstructie zorgt ervoor dat de zonnepanelen in een optimale oriëntatie komen te liggen en op hun plaats blijven. Door een geballast systeem worden er géén gaten in het dak geboord. Ter voorkoming van beschadigingen worden specifieke beschermmatten gebruikt. Afhankelijk van lokale weersinvloeden kan er gekozen worden voor de materialen RVS, staal of aluminium.

De berekeningen worden conform Eurocodes verricht door een externe partij. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met het windgebied, de hoogte van het gebouw en een veilige randzone op het dak.

Project realisatie.

De bekabeling 

Alle materialen zijn water en UV bestendig. De kabels zijn dubbel geïsoleerd en voldoen aan de Europe richtlijnen. Om de levensduur te maximaliseren en het risico op beschadigingen te minimaliseren, worden de kabels vrij van het dak gehouden door middel van kabelgoten.

Een juiste installatie van bekabeling houdt plus en min fysiek gescheiden en voorkomt het vormen van inductielussen.

blank
blank

Project realisatie.

De omvormers 

Zonnepanelen produceren gelijkstroom (DC). Een omvormer zet deze gelijkstroom (DC) om in wisselstroom (AC), wat vervolgens direct verbruikt of terug geleverd kan worden op het elektriciteitsnet. De locatie van de omvormers kunnen centraal op het dak geplaatst worden of naast het gebouw. Voor de locatie wordt rekening gehouden met de installatie voorschriften, esthetische voorkeuren, veiligheid en bereikbaarheid.

De meeste omvormers zijn voorzien van overspanning -en temperatuurbeveiliging om maximale veiligheid te kunnen garanderen. Dit kan 24/7 real-time gemonitord worden. 

Details

Realisatiefase

Techniek

Het zonne-energie systeem wordt ontworpen binnen de technische mogelijkheden van het gebouw, voortkomend uit de haalbaarheidsstudie. 

Er wordt rekening gehouden met de constructieve reserves, kwaliteit van het dak en capaciteit van de aansluiting en het elektriciteitsnet.

Veiligheid

In het ontwerp van het zonne-energie systeem wordt rekening gehouden met wettelijke veiligheidseisen en ontwerp normen.

Hoogstaande kwaliteitsnormen zorgen voor een zorgeloos en efficiënt zonne-energie systeem.

Proces

Bestaande bedrijfsprocessen mogen niet verstoord worden. Er moet altijd rekening gehouden worden met specifieke eisen vanuit de gebouweigenaar en huurder. 

Het ontwerp is toekomstbestendig en sluit naadloos aan op bestaande bedrijfsactiviteiten.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Alles wat we doen, begint met een eenvoudig gesprek. Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking.

blank

Het proces

Expertise van het volledige proces 

Controle haalbaarheid

blank

SDE Subsidie aanvragen

blank

Ontwerpen & engineeren

blank

Financieren & investeren

blank

Bouwen & installeren

blank

Beheren & onderhouden

blank