Zonne-energie is populairder dan ooit en door het duurzame karakter voor steeds meer grondeigenaren interessant. Familie Verhoeven uit Mierlo ruilt dan ook hun varkenshouderij in voor het eerste grootschalige zonnepark in de omgeving. Consultancybureau Sunlogic uit Eindhoven begeleidt de familie om het project in goede banen te leiden, door de inzet van specialistische kennis en onafhankelijke advies.

Familie Verhoeven wil graag een bijdrage leveren aan regionale doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, natuur en landschap. Naast het leveren van duurzame energie aan circa 4.000 huishoudens, besteedt het zonnepark extra aandacht aan de verrijking van de omgeving door versterking van de lokale biodiversiteit. Daarnaast is het de bedoeling dat het project ook voor educatieve doeleinden zal worden ingezet.

De familie Verhoeven wil het zonnepark graag lokaal en in eigen beheer ontwikkelen, realiseren en exploiteren om zoveel mogelijk waarde te creëren voor de directe omgeving. Het is echter een nieuwe en onbekende markt, wat zo’n groot project complex en uitdagend maakt. Het vraagstuk van familie Verhoeven sluit naadloos aan op de dienstverlening van Sunlogic,” vertelt commercieel directeur van Sunlogic Bob van der Linden. “Onze diensten strekken zich uit over de gehele duur van het project, op deze manier helpen we de familie bij het maken van de juiste en meest rendabele keuzes”.

“Met het zonnepark willen we zoveel mogelijk waarde creëren voor de directe omgeving.”
Eigenaar zonnepark. Paul Verhoeven

“Eerlijk en betrouwbaar advies in combinatie met specialistische kennis is er niet in deze markt,” gaat Van der Linden verder. “Door oververhitting van de zonne-energie sector, is er behoefte aan onafhankelijke advies.” Sunlogic adviseert niet alleen maar vertaalt ambitieuze doelen in praktische, uitvoerbare plannen. Daarnaast zorgt het bureau voor technische- en financiële optimalisaties, die het rendement van de klant verhogen.

Van ontwerpfase tot oplevering
Zonne-energie is een duurzaam, technisch product waarmee je prachtig rendement kunt behalen. Dit maakt investeren in duurzame energie voor iedereen interessant. “Onze missie is het creëren van een maximaal rendement voor onze klant,” vertelt ingenieur en technisch directeur van Sunlogic, Felan Renjaan. “We zijn vaak tijdens de beginfase betrokken” gaat Renjaan verder. “Hierdoor kunnen er nog cruciale technische optimalisaties doorgevoerd worden, die het financiële rendement tijdens de exploitatiefase van het zonnepark verhogen”.

Waarom Sunlogic?
Het is de combinatie van technische, financiële en juridische aspecten die op verschillende punten in het proces aan bod komen, wat het project voor de klant ingewikkeld maakt. Sunlogic helpt de klant hierbij. Door de dertien jaar ervaring binnen de sector heeft Sunlogic inzicht in hoe de verschillende aspecten elkaar zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden. “Het team vult elkaar goed aan, omdat alle essentiële disciplines aanwezig zijn” vertelt commercieel directeur Van der Linden.

 

Dit maakt Sunlogic als bedrijf uniek. “We denken vooruit en houden het hele proces voor ogen, zodat alle stappen vloeiend in elkaar overlopen. Wij geven eerlijk en betrouwbaar advies en kijken samen met de klant naar de beste oplossing,” aldus technisch directeur Renjaan.

Benieuwd naar wat Sunlogic voor uw duurzame toekomstplannen kan betekenen? Neem vooral contact op voor een vrijblijvend gesprek.